Banner Description

“Ziua Donatorului de organe” este in fiecare zi a lunii IULIE

Azi ,17 iulie,la Biserica Sfintilor Cosma si Damian a avut loc slujba de comemorare a donatorilor ingeri la care au participat pacienti,donatori,medici specialist,ziaristi si invitati speciali dr.Florian Bodoc-Ministrul Sanatatii,dr.Carmen Orban-Managerul ICF si Acad.Ioanel Sinescu.

Aceasta actiune initiata de ATR a fost una de suflet,de recunostinta si vesnica pomenire a donatorilor ingeri,cei de la care noi-pacienti cu transplant-purtam o particica din corpul lor(rinichi,ficat,plamani,inima),fapt care ne ajuta sa putem trai.

Dupa slujba de pomenire tinuta de preotul Raducu Vasile a urmat discursurile invitatilor care au evidentiat:

-rolul asociatiei in organizarea si desfasurarea acestui eveniment;

-calitatea actului medical pe profil;

-buna colaborare intre toate compartimentele angrenate in activitatea de transplant;

-necesitatea impulsionarii activitatii ANT pe linia prelevari de organe;

-rolul benefic al asociatiei pe toate componentele vietii pacientilor pre si post transplant.

Preotul Vasile Raducu”primul donator a fost Dumnezeu,iar actul donarii este unul de marimie si inaltare sufleteasca”.

Daniel Damian,tatal unui donator inger”sunt bucuros ca am facut un astfel de gest si sa vad pacienti care traiesc prin DARUL nostru.Vreau sa ma alatur echipei ATR in Campania de informare a populatiei asupra actului denarii”.

Gh Tache”solicita realizarea unei campanii sustinute din partea tuturor factorilor abilitati pe linia informarii populatiei cu privire la donarea de organe in scop terapeutic si crearea mai multor centre de transplant concomitent cu cresterea numarului de medici specialisti”.

DONATOR in moarte cerebrala sau DONATOR viu, sentimentele de recunostinta, ale fiecaruia dintre noi, cei care am primit un organ, si ale noastre impreuna, se indreapta in fiecare clipa spre voi!

De 4 ani, in luna iulie, Asociatia Transplantatilor din Romania (ATR) isi manifesta public recunostinta catre DONATORII de organe. Cum luna IULIE este luna in care s-a nascut (juridic) ATR si pentru ca membrii asociatiei isi datoreaza “a doua viata” DONATORILOR, le-am dedicat luna de nastere a asocialiei, LOR, Donatorilor nostri. Aceasta ne da posibilitatea sa avem evenimente publice – “Ziua Donatorului de organe” – in mai multe zile si in mai multe locatii.

In acest an, evenimente “Ziua Donatorului de organe” s-au desfasurat la Bucuresti – 17 iulie (comunicat de presa) –  si la Rm. Valcea – 29 iulie.