Banner Description

World Kidney Day (WKD) 2024

Dedicăm luna martie acestei campanii

Ziua mondială a rinichiului (WKD) este o campanie de promovare și educare pentru sănătatea rinichilor, demarată în 2008 de Societatea Internațională de Nefrologie (INS).

INS a declarat a doua joi a lunii martie ca fiind Ziua Mondială a Rinichiului și a deschis campania pentru oricine dorește să participe. Ideea campaniei este ca, cât mai mulți oameni să vorbească despre subiect în comunitățile apropiate (fizic și online).

11 ianuarie 2024: Am primit invitație la colegii din Serbia, membrii ca și ATR în SEEN Transplant.

Eveniment dedicat Zilei Mondiale a Rinichiului, 14 – 16 martie 2024, Belgrad, Serbia (110 euro/persoană – cazare în cameră dublă + 6 mese), termen limită înscriere: 14 ianuarie 2024. Pot participa atât pacienți cu transplant, cât și în dializă. Sunt bineveniți și însoțitori.

Organizatorii asigură în 14 martie un tur al Belgradului. Ulterior vom anunța agenda evenimentului. Cei care doresc să participe, vă rugăm să ne anunțați până în 14 ianuarie la adresa de e-mail astranrom@gmail.com, pentru a putea comunica organizatorilor și a ne putea organiza și noi deplasarea. Dacă există pacienți în dializă care doresc să participe, trebuie să discutăm despre formalitățile de decontare a ședințelor de dializă.

#WorldKidneyDay #KidneyHealthforAll #ShowYourKidneys

Up date – 11 februarie 2024: Pe plan intern, ne propunem sa organizăm o conferință de presă în București, Spitalul de Nefrologie Carol Davila, iar în țară, evenimente pentru comunitățile locale. Toate vor viza Boala Cronică Renală din punct de vedere: prevenție, depistare precoce, acces la tratament medicamentos și de substituție a funcției renale (dializă, transplant).

#WorldKidneyDay #KidneyHealthforAll #ShowYourKidneys

Up date – 02 martie 2024:

#WorldKidneyDay #KidneyHealthforAll #ShowYourKidneys

Up date 04 martie:

Învitație pentru presă

Asociația Transplantaților din România (ATR) împreună cu Spitalul Clinic de Nefrologie Dr. Carol Davila, organizează miercuri 06 martie 2024, ora 11, în București, la Spitalul Clinic de Nefrologie dr. Carol Davila, conferința de presă cu tema: Sănătatea rinichilor pentru toți – Ziua mondială a rinichiului.

Vor participa pacienți renali, medici și Președinte CNAS. Vă așteptăm să discutăm despre semnificația și importanța Zilei mondiale a rinichiului, Registrul Renal Român, prevenția și accesul la tratamente moderne în Boala Cronică Renală, metode de substituție a funcției renale și accesul la acestea.

Veți avea ocazia să puneți întrebări pacienților, medicilor și să aflați povestea unui pacient cu transplant renal funcțional de 30 de ani și a uni pacient în dializă de mulți ani.

Vă așteptăm să preluați informațiile și să le răspândiți în spațiul public. 

#WorldKidneyDay #KidneyHealthforAll #ShowYourKidneys