Banner Description

VIATA – carte – film – arta – VIATA!

Din 10 noiembrie cautati in cinematografe filmul Reparandu-i pe cei vii“.

Donarea de organe si transplantul este un subiect care apare din cand in cand in si in zona de arta: literatura, cinematografie etc.

Romanul „Réparer les vivants” al scriitoarei franceze Maylis de Kerangal trateaza cu multa sensibilitate acest subiect. El a stat la baza filmului cu acelasi nume al regizoarei Katell Quillévéré.

Romanul vorbeste despre „inima lui Simon care migra in alta parte a tarii, iar rinichii, ficatul si plamanii mergeau fiecare in alte directii, spre alte corpuri.

“Reparandu-i pe cei vii” este povestea unui transplant cardiac.

Ca intr-o balada, povestea combina prezente si spatii, vocile si actiunile care se desfasura in fix 24 de ore. Roman al tensiunii si al asteptarii, al accelerarilor pline de panica si al pauzelor de reflectie, traseaza o aventura metafizica, in egala masura colectiva si intima in care inima, dincolo de funcția sa anatomica, ramane sediul sentimentelor si simbolul iubirii.”

Despre film, care va putea fi vazut in cinematografele din Romania incepand cu 10 noiembrie, asteptam sa va spuneti parerea pe pagina de Facebook a asociatiei.

Vizionare placuta!