Banner Description

Un zambet cat o lume! O lume in ochii unui copil!

Ionut Alexandru Curelaru, are 16 ani si nu mai poate merge la scoala, de fapt, nu mai poate sa stea departe de aparatul care ii asigura oxigen:  are insuficienta respiratorie, depinde de tubul de oxigen si se pregateste psihic si fizic – cat poate – pentru un transplant pulmonar.
In ultima vreme a invatat cate ceva din tehnica origami si uitati-va ce realizeaza. Cu siguranta ar fi tare incantat si mandru daca-i veti aprecia munca, dorindu-va in casele dvs. obiecte create de el.

ATR face parte dintre prietenii lui Ionut – asa ii spunem noi – si suntem bucurosi ca am putut sa-l ajutam sa faca un program de recuperare respiratorie. Am batut la multe usi, si aproape nu mai speram sa gasim un loc unde sa fie primit, cand am aflat de Centrul pentru Recuperare Medicala Respiratorie de la Timisoara. Am sunat, am spus care este problema si ce dorim, apoi, in 2 zile am fost anuntati ca are programare la inceputul saptamanii urmatoare (celei in care am intrat in contact cu oamenii din Centru).
… O data in plus s-a dovedit ca “OMUL SFINTESTE LOCUL”: la centrul de recuperare de la Timisoara l-am intalnit pe dr. Cristian Oancea care impreuna cu colegii d-lui din centru s-au ocupat de Ionut intr-un mod admirabil. Pe langa faptul ca l-au ajutat din punct de vedere medical, i-au redat increderea in el si speranta de a lupta.
  
In cele 3 saptamani cat a stay la Timisoara, Ionut s-a facut prieteni noi dintre membrii ATR: Ioana Sterie – care a gazuit-o pe mama lui cat a stat cu el – si Adrian Seiche – care “face cea mai buna mancare” si la scos la plibmbare in oras … “ca baietii”, chiar daca in fotoliu rulant si cu butelia de oxigen la purtator.

Au urmat Sarbatorile Pascale acasa, unde Daniel Dimulescu si Adrian Popa (ambii cu transplant pulmonar) au facut pe iepurasii i i-au dus lui Ionut un tricou din echipamentul echipei de fotbal Steau – Bucuresti.
A urmat o infectie pulmonara si se a ajuns la Spitalul Grigore Alexandrescu in Bucuresti.
A stat la reanimare 5 zile, timp in care nu am putut vorbi la telefon decat cu mama. Cum a fost dus in salon, primul gand a fost sa-si anunte prietenii ca este bine. Este inca in spital (in 24 mai 2014), dar se bucura de vizitele prietenilor si zambeste!
Puteti intra cu el in contact pe contul de Facebook:
Yonutzz Alexandru Fcsb.