Banner Description

Scrisoare deschisă,

Destinatari: Ministrul Sănătății, Președintele ANM, Director Direcția Medicală din MS, mass media

04.04.2023

Având în vedere că situația gravă și urgentă în care s-au aflat pacienții în stare post transplant privind accesul la medicația imunosupresoare a fost rezolvată decizional într-un timp foarte scurt, noi, Asociația Transplantaților din România (ATR), dorim să adresăm mulțumiri celor implicați în deblocarea acesteia.

Mulțumiri d-lui prof. dr. Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății și d-lui farm. Mihai Răzvan Prisada, Președintele Agenției Naționale a Medicamentului (ANM), pentru receptivitate, înțelegerea situației în care au fost puși pacienții în stare post transplant, precum și pentru implicarea activă în soluționarea situației.

Mulțumim doamnei Monica Negovan, Director Direcția Medicală din MS care a avut o contribuție semnificativă în procesul de rezolvare a problemelor semnalate și care a reușit, într-un termen scurt, să mobilizeze toți actorii implicați în asigurarea medicației imunosupresoare și să îi determine să găsească soluții viabile de acces la tratament. Această atitudine, percepție și determinare în soluționarea unei situații grave și presante în care s-au aflat pacienții în stare post transplant, ne arată o dată în plus că acesta este modul de comunicare și colaborare cu instituțiile sistemului de sănătate și așa înțelegem noi să ne fie rezolvate problemele semnalate.

Nu în ultimul rând adresăm mulțumiri presei, care prin succesiunea prezentării de informații corecte despre gravitatea situației în care s-au aflat pacienții în stare post transplant, ne-a susținut pe toată această perioadă până la finalizarea cu succes a situației.

Cu respect,

Gheorghe Tache,

Președinte ATR