Banner Description

Prima ediție a Transplant Football World Cup 2024 – gânduri după participare

18 septembrie 2024

Autor: Gheorghe Tache

Prima ediție a Cupei Mondiale de Fotbal pentru beneficiarii de transplant, 2024, a fost o reușită deplină atât din punct de vedere organizatoric, cât și al fluxului informațional pe tot parcursul de desfășurare a competiției. Evenimentul s-a desfășurat în perioada 08 – 14 septembrie la Cervia, Italia, la inițiativa și în promovarea World Transplant Games Federation (WTGF) și în organizarea Associazione Italiana Cultura Sport (AiCS). Acesta a fost dedicat beneficiarilor de transplant de organ solid și gândit ca un omagiu și mulțumire Donatorilor de organe, familiilor acestora și cadrelor medicale implicate în activitatea de transplant și post-transplant

Participarea lotului României, chiar dacă a fost una modestă, a reprezentat pentru noi, Asociația Transplantaților din România (ATR), o victorie și un nou mod de a face sport, de a integra în conduita noastră pregătirea fizică ca mod terapeutic și nu în ultimul rând de a performa și a obține victorii aducătoare de bucurii și noi împliniri.

Clișeul imaginativ și frumos care va dăinui mult timp în memoria noastră a fost acela când echipele, atât la intrarea pe teren cât și la terminarea meciurilor zâmbeau și se îmbrățișau, demonstrând victoria vieții, victoria medicinei de transplant și nu al rezultatului de pe teren. De asemenea, să vezi cupa mondială, cucerită de reprezentativa Chile, înmânată și restului echipelor ca simbol al unității și solidarității jucătorilor beneficiari de transplant, este o raritate în întrecerile sportive pe plan internațional. Felicitări echipei din Chile!

Un alt aspect relevant și important conturat în cadrul acestei ediții, a fost posibilitatea relaționării și schimbului de informații între managerii echipelor participante, prilej cu care s-au creat perspective de realizare a unor proiecte comune.

Pe plan intern, prin cursivitatea mesajelor transmise de la „fața locului”, comentariile jucătorilor și ale jurnaliștilor, s-a adus în prim plan donarea de organe în scop terapeutic și nevoia de transplant în țara noastră.

Participarea echipei ATR a creat posibilitatea membrilor de a vedea și învăța de la alte echipe cum să te pregătești pentru o competiție internațională și cum trebuie să fi ajutat de forurile sportive de pe plan intern. Sperăm să putem fi prezenți și la următoarele ediții.

Mulțumim voluntarilor:

De prin presă:

  1. Fotbalul ca terapie
  2. Povestea tulburătoare a lui Gabriel Voinea, antrenorul – jucător al naționalei care a participat la prima ediție a Campionatului Mondial pentru transplantați! 
  3. Emoționant! România a participat la Campionatul Mondial de fotbal al persoanelor care au suferit un transplant de organe vitale
  4. România a participat la Cupa Mondială a Transplantaților din Italia. Țara care a câștigat trofeul
  5. Chile câștigă Transplant Football World Cup, primul turneu de fotbal pentru transplantați la care a participat și echipa României, în Cervia, Italia
  6. România a participat la Transplant Football World Cup, primul turneu de fotbal pentru transplantați / Echipa din Chile a câștigat competiția
  7. Un vâlcean merge cu echipa națională la Cupa Mondială a Transplantaților
  8. Un bihorean participă la Campionatul Mondial din Italia! „Sunt onorat să fiu căpitanul acestei echipe de învingători”

Câte ceva de pe Facebook: