Banner Description

Oportunitate de calatorie pentru pacientii hemodializati

In zilele de 24 si 25 ianuarie 2018, Gheorghe Tache si Amali Teodorescu, la invitatia dr. Filippo Mucaria, proprietarul centrelor de dializa Mucaria – Valderice, Alcamo, Faviniana din provincia Trapani, Sicilia – au participat din partea CD al ATR, la o intalnire pentru stabilirea posibilitatilor ca pacienti in program de hemodializa din Romania sa aiba acces la dializa in aceste clinici pe diferite perioade de timp.

Cu aceasta ocazie s-a incheiat un acord de parteneriat intre ATR si Dializa Mucaria. Acesta va fi prezentat la AG a ATR din 24 februarie 2018.

In urma discutiilor purtate si a vizitarii centrului de dializa din Valderice, precum si a hotelurilor din Trapani si Valderice va comunicam urmatoarele:

1. Conditii pentru a fi primiti in dializa:
– sa aveti cardul european de sanatate;
– completarea, in centrul de dializa de unde plecati, a formularului FISEI MEDICALE pus la dispozitie de clinica din Sicilia (Acest formular se expediaza prin e-mail inainte, apoi se prezinta in original cand ajungeti la Clinica.);
– trebuie sa va anuntati intentia de transfer catre centrul din Sicilia cu MINIM 3 saptamani inainte de a ajunge acolo.

2. Facilitati oferite de clinica siciliana – se acorda progresiv, in functie de perioada cat se face dializa in centru:
– cazare gratuita in apartamente, in regim hotelier (baie dotata cu prosoape si feon, prosoapele se schimba la 3 zile, iar asternuturile la 7) cu posibilitate de preparare a hranei;
– transport gratuit de la hotel la centrul de dializa;
– personal vorbitor de limba romana in centrele de dializa;
– servicii medicale gratuite pe timpul serviciilor de dializa;
– pentru insotitor, cazare cu contributie astfel: noiembrie – februarie 10 euro/noapte, martie – aprilie si octombrie 15 euro/noapte; mai – iunie 20 euro/noapte; iulie – septembrie 30 euro/noapte;
– cazare gratuita si pentru insotitor pentru cazul in care se ramane 3 luni pentru dializa in centrele Mucaria.

Pentru cei interesati, va anuntam ca in 19 aprilie 2018, dr. Filippo Mucaria si o parte din echipa sa vor fi prezenti in Romania, prilej cu care doreste sa intalneasca cat mai multi pacienti in program de hemodializa pentru a le prezenta mai multe facilitati pe care le pot oferi, inclusiv posibilitatea obtinerii rezidentei in Italia si accesul la inscrierea pe listele de transplant din aceasta tara.

Va vom anunta in timp util locatia unde veti putea intalni oamenii minunati din echipa de la Dializa Mucaria: dr. Filippo Mucaria, Nicoleta Geanta, Alberto Adragna, Alexandru Marcenco.

Pentru detalii de contact, contactati-ne la adresa de e-mail astranrom@gmail.com sau pe messengerul de la paginile de Facebook: 1 sau 2.