Banner Description

Notarii publici se alatura ATR in campaniile pro donare.

De la constituire (1996), ATR a facut, intr-o forma sau alta, activitate de informare privind beneficiile transplantului, necesitatea, legalitatea si umanismul donarii de organe in scop terapeutic.

Incepand cu luna mai 2019, in activitatea pro donare, ATR are un partener extrem de important si speram ca peste un an, sa putem evalua rezultatele acestui parteneriat. Ne bucuram sa mergem pe mai departe la drum cu Uniunea Nationala a Notarilor Publici din Romania (UNNPR).

Dupa cum stiti, inscrierea (sau radierea) in Registrul National al Donatorilor de Organe (RNDO), se face in notarialele publice, in mod gratuit. Prin activitatile viitoare, desfasurate in comun cu UNPR, speram ca interactiunea pupulatiei cu notarii publici, pentru inscrierea in RNDO, sa fie usoara, normala, iar la activitatile ATR sa avem cel putin un notar public, care sa poata explica pentru auditoriu si pentru presa cum se face inscrierea in RNDO.

De asemenea, speram ca prin activitatile noastre de informare, notarii publici sa fie in situatia de a putea raspunde la eventuale intrebari despre donarea de organe in scop terapeutic si legalitatea acestui act.

Multumim presei de specialitate (juridica), care a anuntat semnarea parteneriatului ATR – UNNPR!

https://m.luju.ro/protocol-de-colaborare-uniunea-nationala-a-notarilor-publici-si-asociatia-transplantatilor-din-romania-parteneriat-de-durata-in-vederea-salvarii-de-vieti-omenesti-unnpr-reafirma-sprijinul-pe-care-il-acorda-potentialilor-donatori-de-organe-tesuturi-si-celu