Banner Description

FRÂNCU S-A ÎNSCRIS ÎN ASOCIAŢIA TRANSPLANTAŢILOR DIN ROMÂNIA

Gazdă a evenimentului final din campania tip caravană a Asociaţia Tranplantaţilor din România, primarul Râmnicului, Emilian Frâncu, a decis să se înscrie în organizaţia neguvernamentală. „Voi semna adeziunea pentru a deveni membru al ONG-ului dumneavoastră”, a menţionat primarul Frâncu După ce a colindat alte opt oraşe, campanie de conştientizare a populaţiei în privinţa donării organelor, caravana „Spune DA! Susţine donarea de organe” a poposit şi la Râmnicu Vâlcea. În centrul oraşului, membrii ATR vor fi prezenţi până la finalul acestui an pentru a furniza informaţii despre transplant, donare şi experienţe de viaţă.

În ATR sunt 1600 de membrii din cei 2700 de pacienţi care au suferit operaţii de transplant. „Am participat la toate dezbaterile organizate de Ministerul Sănătăţii pentru a ne expune punctul nostru de vedere. Campania aceasta, tip caravană se desfăşoară sub auspiciile Ministerului Sănătăţii, în baza protocolului de colaborare dintre ATR şi minister. De anul viitor vor fi distribuite cardurile de sănătate. La ultima rubrică se poate bifa pentru donarea organelor. De asemenea, printr-un act notarial, care se face gratis, se poate menţiona acordul sau dezacordul unei persoane privind donarea organelor.

Aceste date se vor centraliza la Ministerul Sănătăţii pentru a servi drept bază de date pentru utilizarea organelor unui persoane intrată în moarte clinică la salvarea unor alte vieţi”, a explicat Gheorghe Tache, preşedintele ATR. În acest moment, în România se face transplant renal şi transplant hepatic, urmând ca la începutul lui 2014 să se reia transplantul de cord. Tot în 2014 se preconizează demararea unui program de transplant de pancreas.

Sursa : Vocea Valcii