Banner Description

Final de scoala de vara!

Activitati variate si instructive pentru participanti si surprinzatoare, ca intensitate, pentru coordonatori de ateliere.  Si trebuie subliniat ca la UAUUU-ul final au contribuit toti cei 102 participanti.

Profesionalismul si modul de comunicare al lectorilor alaturi de nevoia de informatie a pacientilor au creat interactivitate maxima, iar rezultatul a fost ca toata lumea a avut de castigat: participantii au aflat informatii noi, lamurindu-si in acelasi timp diferite probleme,  lectorii – medici, kinetoterapeuti, psihologi – au avut ocazia sa interactioneze nonformal cu pacientii si sa ii perceapa in afara formalismului impus de cabinet. Au existat 5 grupuri, care prin rotatie au participat la dezbaterea tuturor temelor: “probleme medicale”, “sanatatea sufletului”, igiena pacientului post transplant, kinetoterapie, miscare libera, nutritie si comunicare.

Trebuie sa povestim neaparat despre Conferinta de deschidere, in cadrul careia s-a dezvoltat o dezbatere interactiva extrem de efervescenta intre participantii la Scoala de vara a pacientilor cronici si invitati: dl. dr. Cristian Grasu – MSS – d-na dr. Mihaela Vranceanu – Medic Sef Casa de Sanatate Constanta –  d-na dr. Alice Grasu – Manager Ambulanta Bucuresti – Ilfov – si echiul bun prieten al ATR, dl. prof. dr. Vasile Sarbu – medic transplantorlog la Constanta. Subiectele in dezbatere au venit in avalansa, unul din si dupa altul,  de la accesul la tratament prin transplant la transportul organelor pentru transplant, dializa, medicatiea imunosupresoare si monitorizarea starii post transplant si multe altele. Rezultatul a fost ca pacientii au aflat, alaturi de alte informatii utile, ca au dreptul de a primi retete pentru medicatia de imunosupresie daca sunt internati (in conditiile in care farmacia spitalului in care prin contractul cu Casa spitalul nu este autorizat sa se aprovizioneze cu astfel de medicamente).

Elementul de noutate la editie a  IV-a a Scolii a fost Seara Culturala! Momente artistice, telefoane (surpriza) in direct,  momente de remember  pentru cei plecati la ceruri si multa, multa emotie. Cu siguranta, punctul de maxim al serii a fost recitalul lui Edere, o fetita de 9 ani, cu o voce divina. Emotia a fost maxima, pentru ca fratele lui Edera este unul dintre Donatorii – Ingeri. Cu cativa ani in urma, acesta s-a aflat in moarte cerebrala in urma unui accidentmoment, iar tatal a acceptat ca tot ce era de folos de la fiul sau, sa fie donat. Recunostinta Donatorului, respect tatalui si admiratie pentru Edera.

… Si, nu au lipsit aniversarile si onomasticile impreuna, evenimente ad hoc care ne-au apropiat si ne-au facut sa ne simtim “in familie” – familia ATR!

Multumim din suflet tuturor celor care au facut ca acest eveniment sa se intample, prin sprijinul financiar si de alta natura acordat organizatorilor: Astellas România, Roche România, Avitum, Centrul medical Neolife, farmaciile Transfarm – Sf. Gheorghe și Farmaplus – Horezu, THR Marea Neagra, Liceul Callatis – Mangalia și nu în ultimul rând Primăria Municipiului Mangalia.

La inca o editie in 2018!