Banner Description

Echipa Asociatiei Transplantatilor din Romania, Castigatoare a 4 Medalii de Aur si Una de Argint – Durban, Africa de Sud

București, 5 august 2013 – Echipa Asociației Transplantaților din România se întoarce acasă luni, 5 august 2013, cu 5 medalii: 4 de aur – însoțite de recorduri ale jocurilor – și una de argint, după ce a participat în cadrul celei de-a 19-a ediții a World Transplant Games , ce a avut loc în Durban, Africa de Sud în perioada 28.07 – 04.08.2013.

Evenimentul World Transplant Games sărbătorește VIAȚA și aduce un omagiu donatorilor. Între cele 149 de state participante, s-a aflat și România, cu o echipă organizată de Asociația Transplantaților din România – membru World Transplant Games Federation (WTGF) din 1997.

Scopul jocurilor nu este performanța sportivă, ci așa cum spune Olivier Coustere, președintele WTGF: “Să iei parte în cadrul acestor jocuri reprezintă un mod de a mulțumi pentrul darul vieții, donatorilor, familiei donatorilor, cât și doctorilor.”

Și pentru că boala când vine, nu întreabă cine ești, ce ești, câți ani ai sau ce ai făcut în viață, participanții la aceste jocuri sunt un grup extrem de eterogen. Vorbim de copii și persoane de vârsta a treia, foști sportivi de performanță și oameni care înainte nici nu s-au gândit să facă sport, pacienți cu transplant de 1 an sau pacienți cu transplant de peste 30 de ani. Cu toții, însă, s-au bucurat să fie împreună, să împărtășească noi experiențe și să sărbătorească încrederea în a doua șansă!

Nici echipa României nu a făcut excepție. Din echipă au făcut parte:
– Iuliana Marinoiu, team managerul echipei, la un an de la al doilea transplant, a participat cu susținerea financiară a familiei;
– Raluca Drăgan, campioană națională de juniori la suliță, înainte de 2007 când s-a îmbolnăvit, a câștigat acum, în cadrul WTG, medalia de aur la toate probele de aruncare (disc, greutate, minge de oină și suliță, însoțite de recorduri ale jocurilor) și medalia de argint la bowling – dublu.
– Amali Teodorescu, country representativ la WTGF, cu un transplant de 18 ani, a câștigat medalia de argint la bowling – dublu, echipă formată cu Raluca Dragan.

Raluca Drăgan și Amali Teodorescu au putut participa în cadrul evenimentului World Transplant Games 2013 cu susținere din partea firmelor NOVARTIS și ASTELLAS.