Banner Description

Conferinta Anuala de Imunologie a Societatii de Imunologie din Romania

De ce invitatie pentru Asociatia Transplantatilor din Romania (ATR) de a participa la Conferinta Anuala de Imunologie organizata de Societate  de Imunologie din Romania (SIR)?

Pentru ca legatura pacientilor pre si post transplant cu imunologia este omniprezenta: de la afectiuni ale sistemului imunitar care genereaza insuficienta functionala a diferitelor organe, pana la stbilirea compatibilitatii HLA si la monitorizarea anticorpilor anti HLA post transplant.

In aceste conditii, relatia ATR cu organizatia profesionala a medicilor imunologi este indispensabila.

Pentru dezvoltarea relatiilor ATR cu profesionistii din imunologie, participare la lucrarile celei de-a 47-a editii a Conferintei Anuale de Imunologie (4-6 octombrie 2017, spitalul “Victor Babes” – Bucuresti) a fost un prilej de a pune bazele unei colaborari cu SIR.

La conferinta au participat medici specialist din tara si de peste hotare, iaR ATR a fost reprezentata de Gh. Tache – presedinte – alaturi de Ana – Maria Panaete si Lucian Plesoianu – membrii.

Poate ca temele prezentate referitoare la molecule de adeziune, hematologie, imunologie fundamentala si imunologie clinica, vaccinuri, patologie tumorala post-transplant, accesul la medicina personalizata nu au fost 100% accesibile pacientilor, dar au deschis orizonturi noi pentru reprezentantii ATR prezenti.

Din partea ATR presedintele, dl. presedinte Gh. Tache a rezentat rolul si importanta asociatiei in viata pacientilor pre si post transplant, accentuand pe modul de implicare a asociatiei in rezolvarea problemelor la nivel de grup de pacienti si subliniind necesitate colaborarii si sustinerii reciproce intre organizatia de pacienti – organizatii le profesionale ale medicilor. .

La finalul conferintei au fost decernate premii si diplome. Domnului Gh. Tache i-a fost inmanata Diploma de Onoare pentru “tenacitatea, profesionalismul si iubirea fata de semenii nostrii care inteleg ca exista viata si dupa moarte”.