Banner Description

Comunicat de presa, 11 iulie 2016

Comunicat de presa, 11 iulie 2016:
European Transplant Sport Championships 10 – 17.7.2016 Vantaa, Finlanda.
Asociatia Transplantatilor din Romania (ATR), va fi prezenta anul acesta, reprezentand Romania, la European Transplant Sport Championships, Vantaa, Finlanda, in perioada 10 – 17 iulie. Evenimentul se inscrie intr-o serie mai larga de manifestari dedicate sportului ca instrument e promovare a transplantului si donarii de organe: European Transplant Sport Week.
Ieri 10 iulie, si-au inregistrat participarea la eveniment echipe din 23 de tari. ATR a inregistrat o echipa formata din: Amali Teodorescu – concurent, team manager si country reprezentantiv si Raluca Dragan – concurent. Probele la care vor concura: Amali Teodorescu la disc, shot put, darts, bowling si Raluca Dragan la disc, bila, sulita, oina, bowling – Raluca avand de aparat, la probele de atletism, titlurile de campioana europeana.
Notatea acestei editii este reunirea sub acelasi nume: European Transplant Sport Championships a 2 evenimente: European Transplant and Dialysis Games si European Heart and Lund Transplant Games.
Organizatorul European Transplant Sport Championships este Sports Association for Persons with Disabilities din Finlanda – organizatie ce reuneste o asociatie de pacienti cu transplant renal, hepatic si pacienti in dializa si o alta organizatie de pacienti cu transplant pulmonar si de cord – sub umbrela organizatiilor europene: European Transplant and Dialysis Sport Federation si European Heart and Lund Transplant Federation.
Ceremonia de deschidere a avea loc azi 11 iulie, ora 17 in piata din centrul orasului Vaanta.
“European Transplant Sport Week este un eveniment major si important pentru promovarea transplantului in Europa, care reuneste o tabara sportiva pentru copii cu transplant si dializa, un simpozion dedicat sportului pentru pacientii cu transplant si, nu in ultimul rand, competii sportive ale pacientilor cu transplant si dializa. A avea o echipa la un astfel de eveniment inseamna ca tu, ca organizatie, existi, esti activa si contezi in tara ta. Inseamna ca activitatea de transplant in tara ta este importanta si ca “produce” pacienti activi si motivati pentru viata, pentru reintegrare sociala.
ATR este membru fondator al European Transplant and Dialysis Sport Federation si suntem mandri ca putem fi activi in cadrul acesei organizatii europene.” – decalara Amali Teodorescu, team managerul echipei.