Banner Description

ATR Apara Drepturile Persoanelor cu Dizabilitati

10 iunie 2017! ATR a participat, ca membru in “Consiliul National al Dizabilitatii”, la evenimentul “Nu sunt invizibil”.

ATR a devenit membru in Consiliul National al Dizavilitatii (CND) in 2015, moment din care a participat la activitai si evenimente organizate de aceasta structura asociativa de tip umbrela.

Ne-am bucurat ca in 10 iunie sa fim alaturi de ceilalti membrii ai CND, delegatia ATR participand la aticitatile de pe intreaga durata a zilei. A fost o zi in care solidaritatea si unitatea organizatiilor care reprezinta persoane cu diferite tipuri de dizabilitati/handicap s-a manifestat in “PIATA PUBLICA”.

Ziua a inceput MARSUL de la ora 10.30 intre Piata Romana si Piata George Enescu si apoi a continuat cu prezenta pe tot parcursul zilei in Piata George Enescu cu diferite activitati, culminand cu manifestari artistice si premieri pana la ora 21.

S-a dorit astfel, atragerea atentiei asupra segmentului de poplatie reprezentat de persoanele cu dizabilitati, asupra nevoii de protectie sociala pentru acestia, insemnand:
– accesibilitate in societate, in orice forma este nevoie, deoarece tipurile de dizabilitate sunt variate, avand fiecare specificitati proprii;
– acces la servicii sociale;
– integrare in familie, comunitate, munca;
– ATITUDINE POZITIVA, EMPATICA si INCLUZIVA din partea comunitatilor, a societatii in general.

Mesajul celor prezenti la manifestarile zilei a fost:

Suntem printre voi, suntem ca voi, chiar daca avem niste minusuri care ne pun in inferioritate. Ca suntem copii sau adulti avem nevoie de sprijinul societatii pentru a compensa minusurile pe care nu ni le-am dorit.