Banner Description

Asociatia Transplantatilor din Romania alaturi de medicii de la Centrul pentru Uronefrologie și Transplant Renal — Institutul Clinic Fundeni – la zi aniversara

160 ani de la fondarea Facultatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila”, 37 ani de la primul transplant renal , efectuat  la IC Fundeni de echipa prof. Eugeniu  Proca si 20 de ani de la schimbul de generatii la de Centrul de Transplant si Chirurgie Urologica a IC Fundeni. Toate aceste evenimente, care se aniverseaza in 2017, au fost sarbatorite in 28 iunie, la Academia Romana, printr-un simpozion stiintific.

Remarcabila a fost prezenta membrilor Asociatiei Transplantatilor din Romania (ATR), unii dintre ei pacienti ai Centrului de Transplant si Chirurgie Urologica de la IC Fundeni, alaturi de  personalul medical de la Centrul de Transplant si Chirurgie Urologica a IC Fundeni,  personalitati ale medicinei nationale si cadre didactice de la Facultateade Medicina si Farmacie “Carol Davila”, participanti la simpozionul aniversar. Pacientii sunt rezultatul muncii medicilor si au tinut sa-si manifeste, prin prezenta la eveniment, sustinerea si interesul fata de activitatea medicala de transplant din tara.

Mesajul pacientilor catre aleasa adunare a fost prezentat de presedintele ATR, dl. Gh. Tache, care in cuvantul sau a amintit cateva dintre realizarile asociatiei si a tinut sa sublinieze in mod deosebit necesitatea comunicarii si colaborarii permanente intre organizatiile de pacienti si medici.

ATR, in numele pacientilor, a oferit d-lui Acad. Ioanel Sinescu o Diploma de Recunostinta.

In alocutiunea sa, dl. Acad. Ioanel Sinescu spunea referitor la activitatea de transplant renal de la IC Fundeni, din ultimii 20 de ani: “Din 1997, de când actuala generație și-a preluat responsabilitatea asupra Centrului de Transplant și de Chirurgie Urologică de la Fundeni, a efectuat 1.871 de transplanturi renale si recoltarea de organe de la donatori in moarte cerebrala in conditiile fondarii unei legislatii moderne, Legea transplantului, cu criterii foarte definite privind moartea cerebrala in conditiile de diagnostic privind moartea cerebrala.”