Banner Description

Access la Transplant Pulmonar 2017

Pentru membrii ATR, pentru pacientii cu transplant pulmonar si cei cu nevoie de tranplant pulmonar, ATR comunica, ca in urma cu cateva minute s-a incheiat o intrevedere intre dl. Gh. Tache, Presedintele asociatiei si dl. prof. dr. Florian Bodoc, Ministrul Sanatatii, subiectul acestei intalniri fiind situatia actuala a accesului la transplant pulmonar si a monitorizarii pacientilor in status post transplant pulmonar. Masurile initiate in regim de urgenta de Ministerul Sanatatii sunt:

  1. S-a solicitat la ANT ca pana luni 26 Martie 2017 sa prezinte propuneri concrete pentru continuarea accesului pacientilor la transplant pulmonar si pentru asigurarea continuitatii monitorizarii celor care au facut deja.
  2. Se au in vedere, de asemenea, demersuri catre centre de transplant pulmonar, altele decat cel din Viena, asa incat acccesul pacientilor la un astfel de tratament sa fie asigurat.
  3. Astazi, personal, dl. Ministru, urmeaza sa aiba o discutie telefonica cu prof. dr. Walter Klepetko de la AKH, pentru gasirea unor posibilitati de continuare a relatiilor cu clinica din Viena atat pentru accesul la transplant pulmonar, cat si la monitorizare, a pacientilor Romani.

S-a convenit intre cei doi, ca luni 26 martie 2017, cand vor exista toate datele solicitate, decizia finala sa fie luata impreuna si facuta publica. Tot in cursul zilei de luni, conducerea ATR impreuna cu cea a MS va analiza toate problemele de natura medicala colectate de la membri.