Banner Description

Acces la Medicatia Imunosupresoare

Pentru cei care nu au citit e-mail-ul sau nu sunt in lista de e-mail a ATR, redau mesajul transmis de dimineata:

“La solicitarea CD-ATR, in 16 februarie 2017, a avut loc la sediul MS analiza si rezolvarea accesului pacientilor cu transplant la medicamentul Cellcept. La aceasta dezbatere au participat dl ministru Dr. Florian Bodog, presedintele ANM dl Dr. Fotin Niculae, reprezentantii firmei La Roche (producatorul Cellcept-ului), reprezentanti din MS de la Directia Programe si Politica Medicamentului si bineinteles initiatorul: ATR, prin reprezentantul sau. Dupa scurte prezentari, de esenta, din partea fiecarei parti, s-a concluzionat ca demersul nostru si argumentele exprimate si cu acest prilej, axate pe stabilitatea schemei de tratament fixata de medical specialist si siguranta accesului permanent la medicamente,sunt prioritare si ca sunt solutii de rezolvare.

Personal dl ministru m-a rugat sa transmit pacientilor si medicilor ca vom beneficia in conditii de siguranta de acest medicament, precum si de celelalte tipuri de medicatie imunosupresoare.

De asemenea, dl ministru Dr. Florian Bodog mi-a solicitat ca atunci cand intampinam disfunctionalitati in aprovizionarea cu medicatie imunosupresoare sa informam Directia Farmaceutica din MS, iar in cazul Cellcept – ului sa anuntam firma producatoare a acestui medicament la numerele de telefon 08000340400 sau 0800390090, asa cum v-am anuntat si-n mesajul anterior.

In ultima decada din luna martie vom avea cu conducerea MS o dezbatere mai ampla care va cuprinde intreaga problematica a pacientilor pre si post transplant.
Gh. Tache”