Banner Description

30 iulie 2015 – Fotbalistii solidari cu pacientii!

In cadrul programului Scolii de Vara a Pacientilor Cronici, in 29 iulie 2015 in staiunea Mamaia, a avut loc un meci de fotbal intre echipa nationala de fotbal pe plaja si selectionata Asociatiei Transplantatilor din Romania (ATR) cu scopul promovarii activitatii de transplant si al donarii de organe. Implicarea si dorinta jucatorilor profesionisti, a conducerii tehnice, respectiv a Federatiei Romane de Fotbal (FRF) altaturi de cei 100 suporteri (membrii ATR) au contribuit cu succes la atragerea publicului prezent in statiune si la informarea lui cu privire la particularitatile si problemelor pacientului pre si post transplant.

In cadrul discutiilor, turistii au manifestat interes asupra etapelor evolutiei bolii noastre si a reusitei transplantului. Interlocutorii si-au manifestat disponibilitatea si interesul de a ajuta astfel de pacienti, pacienti cu nevoie de transplant, iar voluntarii ATR (membrii ai organizatiei)  le-au explicat procedurile legale. De asemenea, interlocutorii au mai solicitat date despre rolul asociatiei in viata pacientilor pre si post transplant. In acest sens, voluntarii au furnizat informatii si materiale de documentare (flyere, revista ATR  “A doua viata”).

“Ne bucuram de sprijinul acordat de FRF, de stafful tehnic si de jucatorii echipei nationale de fotbal pe plaja in promoarea si sustinerea actiunii noastre constante de informare si constientizare a populatiei cu privire la actul donarii in scop terapeutic. Aceasta actiune se inscrie in cadrul campaniei “Spune DA! Sustine donarea de organe” care se desfasoara in fiecare an in mai multe orase din tara. Vrem ca populatia sa fie bine informata atunci cand trebuie sa ia o decizie in a-si da acceptul asupra donarii.  Prin actiunile noastre dorim sa creasca numarul donatorilor si sansa la o noua viata a colegilor aflati pe listele de asteptare”, a declarat presedintele Asociatiei Transplantatilor din Romania, Gheorghe Tache.

Programul “Scolii de vara a pacientilor cronici” continua pana pe 31 iulie cu tematici diverse si de interes pentru pacenti, sustinute de medici specialisti, psihologi, nutritionisti, kinetoterapeutiin scopul sprijinirii pacientilor in a convietui cu boala cronica.