Semnatarul contractului cost-volum-rezultat pentru tratamentul fara interferon al hepatitei cronice virale C si cirozei hepatice C a transmis la CNAS lista unitatilor sanitare in care se acorda voucherele pentru fibromax, viremie si genotipare, investigatii necesare pentru dosarul de aprobare al tratamentului fara interferon al hepatitei cronice virale C si a cirozei hepatice.
Lista unitatilor sanitare este publicata pe site-ul CNAS la sectiunea “informatii pentru asigurati- medicamente”/” tratament fara interferon”. Lista va fi actualizata permanent pe masura ce vor fi distribuite vouchere si in alte unitati.
Pacientii se vor adresa medicilor de specialitate din aceste unitati sanitare cu bilet de trimitere de la medicul de familie. In urma consultatiei de specialitate, medicii vor inmana vocherele pentru efectuarea gratuita a testarilor (fibromax, viremie, genotipare) acelor pacienti care vor indeplini criteriile de includere in tratament prevazute in protocolul terapeutic elaborat de comisiile de specialitate ale Ministerului Sanatatii.
Lista laboratoarelor care realizeaza investigatiile necesare la intocmirea dosarelor pentru aprobarea tratamentului fara interferon este publicata pe site-ul CNAS, la sectiunea “informatii pentru asigurati / medicamente / tratament fara interferon”.
Pe langa investigatiile amintite, dosarul pacientului va contine in mod obligatoriu o serie de documente care se regasesc pe site-ul www.cnas.ro, la sectiunea “informatii pentru asigurati / medicamente / tratament fara interferon”.
Dupa publicarea in Monitorul Oficial a Ordinului MS-CNAS de aprobare a protocolului terapeutic, pe masura ce dosarele sunt intocmite, ele vor fi depuse la casele de asigurari de sanatate cu care se afla in relatie contractuala medicul de specialitate, de unde vor fi trimise mai departe la CNAS.
Comisia de specialitate a CNAS se va intruni de doua ori pe luna pentru a analiza dosarele depuse in vederea aprobarii si va verifica daca acestea corespund criteriilor de eligibilitate.
Decizia comisiei va fi comunicata pacientului de catre casa de asigurari de sanatate unde acesta a depus dosarul.
Pe site-ul CNAS, la sectiunea “informatii pentru asigurati – medicamente – tratament fara interferon”, pacientii pot accesa un document cu informatii utile privind modul de administrare a tratamentului fara interferon.