Banner Description

28 – 31 mai 2015 – Vitez – federatia Bosnia si Hertegovina: Intalnire de lucru a asociatiilor pacientiilor cu transplant din Europa de Sud-Est

In spiritul dezvoltarii relatiilor de cooperare cu asociatii similare din alte tari, ATR a participat cu o delegatie, in perioada 28 – 31 mai 2015 la intalnirea asociatiilor transplantatilor si dializatilor de la Vitez (Federatia Bosnia si Hertegovina).

 

Reprezentantii ATR au gasit la Vitez un loc destinat sufletului, prieteniei, schimbului de experienta, oameni cu experiente similare care se gandesc cum sa-si ajute semenii care se intalnesc cu boala cronica generatoare de insufucienta de organ vital si oameni care vor sa fie doar PRIETENI si sa ajute.

Delegatia ATR a avut, la Vitez, parte de o experienta de neuitat. Au existat multe intalniri interne si internationale, unele dintre ele foarte reusite. La Vitez insa, este ceva special: este un loc unde “respiri prietenie, armonie, solidaritate”. Spiritul intalnirii este … unul de familie, si ori de unde sosesti, acolo, la cabana din munte, te simti ca acasa.
Toata aprecierea pentru Tomislav Zuljevic si prietenii sai, pentru idee si modul de organizare. Au facut o treaba cu totul deosebita.
 
Pe langa experientele impartasite de pacienti din diferite tari din zona de sud-est a Europei, prezentarile medicilor implicati in activitatea de transplant din Bosnia, Serbia si Croatia au venit cu informatii relevante despre ce se intampla in aceste tari.
La conferinta de la Vitez, Amali Teodorescu (vicepresedinte ATR) a prezentat din partea organizatiei cateva consideratii privind miscarea, sportul in viata pacientului cu transplant. Si subiectul prezentarii nu a fost in afata temelor intalnirii, deoarece miscarea si intrcerile sportive au fost in program.
Pentru a va face o mica idee despre intalnirea intersnationala de la Vitez, priviti imaginile urmatoare.