Banner Description

27 iulie 2015 – Fotbal in sprijinul donarii de organe

Peste 3500 de pacienti asteapta pe liste pentru un transplant. In sprijinul acestor oameni, Asociatia Transplantatilor din Romania (ATR) in colaborare cu Federatia Romana de Fotbal (FRF) organizeaza un meci amical de fotbal pe plaja, miercuri 29 iulie 2015, ora 17, la Mamaia – plaja Melody (langa Cazino).

Se vor confrunta Echipa Nationala a Romaniei de Fotbal pe plaja cu echipa Asociatiei Transplantatilor din Romania, castigatoare a Turneului international de fotbat de la Sofia din 1-3 mai 2015, turneu de promovare a donarii de organe in scop terapeutic.

Echipa ATR, formata din pacienti cu transplant, medici si jucatori de fotbal profesionisti, va fi coordonata de dl Valeriu Ionita – pacient cu transplant hepatic, fost arbitru FIFA, iar capitanul echipei este dl. dr. Vlad Brasoveanu – chirurg de transplant hepatic la IC Fundeni.

“Sportul, miscarea in general, trebuie sa faca parte din conduita zilnica a pacientului. Acest meci de fotbal, care este o etapa din programul Soclii de vara a pacientilor cronici – eveniment organizat de Asociatia Transplantatilor din Romania in perioada 25 – 31 iulie la Saturn – doreste sa aduca in prim plan viata pacientului pre si post transplant, rolul si importanta medicilor specialisti de pe aria transplantului, precum si nevoia cunoasterii caracterului legal si benefic al actului donarii. A cunoaste si a accepta donarea de organe inseamna a sustine viata. Multumim Federatiei Romane de Fotbal pentru implicarea si suportul acordat in promovarea acestui eveniment.” a declarat dl. Gh. Tache, presedintele Asociatiei Transplantatilor din Romania.