Banner Description

26 octombrie 2016 – Prima participare a ATR ca membru, la o conferinta CNDR

Azi, 26 octombrie 2016, ATR a luat parte, pentru prima data in calitate de membrucu drepturi depline al Consiliului National al Dizabilitatii, la un eveniment al acestui organism neguvernamental: Conferinta “O Romanie accesibila intr-o Europa fara bariere”.

Din partea ATR au fost prezenti la dezbateri Gh. Tache (presedinte ATR), Amali Teodorescu, Eliza Coman, Maria Rusen.

S-a discutat despre persoanele cu dizabilitati/handicap, despre modul de acces al acestora la protectie sociala prin incadrarea in grad de handicap, despre accesibilitatea in sociatate. Atat d-na Luminita Gheorghiu, cat si mai multi dintre reprezentantii de asociatii prezenti au subliniat incorectitudinea unificarii criteriilor de evaluare a handicapului cu cele de evaluare a invaliditatii.

Din partea ATR, dl. Gh. Tache a prezentat solicitarea facuta atat catre Ministerul Sanatatii, cat si catre Autoritatea Nationala pentru Persoane cu Dizabilitati de amendare a Criteriilor medico-psiho-sociale de evaluare a persoanelor adulte cu handicap in sensul adaugarii unui nou capitol – Capitolul 9 – dedicat tuturor pacienților cu transplant, cu nevoie de transplant si a celor in program de dializa (pacienți cu insuficienta functionala de organ vital FAZA TERMINALA).