Banner Description

26 Martie 2016 – Start campanie “Spune DA! Sustine donarea de organe.” 2016

Start  campanie “Spune DA! Sustine donarea de organe.” 2016 

– Campina: campanie combinata pentru donare: sange, celule stem, organe! – 

Material realizat de Eliza Coman si Tudor Mihai

Astazi 26 Martie 2016 Asociatia Transplantatilor din Romania (ATR) a fost invitata de catre Asociatia Club Sportiv Roata de Foc RC, pentru a se alatura cu campania “Spune DA! Sustine donarea de organe.”, evenimentului “AVEM VIATA IN SANGE” care a avut loc la Casa Tineretului din Campina.

Ca si celelete doua editii si de aceasta data evenimentul a avut o rezonanta deosebita, unde din nou umanitatea, altruismul si generozitatea unor oameni deosebiti si-a spun cuvantul. 207 donatori de sange si 35 donatori care s-au inscris in “Registrul Donatorilor Voluntari de Celule Stem Hematopoietice” .

Campineni, ati fost la inaltime si speram din tot sufletul ca si alti cetateni din alte orase sa va urmeze exemplul.

Organizarea campaniei a fost una impecabila, unde toti mebrii clubului s-au implicat si au coordonat acest eveniment “ca la carte”. Deasemenea trebuie sa multumim din toata inima Centrului de Transfuzii Sanguine Ploiesti condus de Dr. Gerogeta Hanganu, un medic care pune cu adevarat interesul pacientului pe primul plan. Multumim pentru implicare D-na doctor, sa va dea Dumnezeu sanatate, noroc si viata lunga.

ATR a fost prezenta cu 4 voluntari: (Anca Leonescu, Eliza Coman, George Radu si Tudor Mihai), care s-au integrat perfect in echipa baietior de la Roata De Foc. Am impartit peste 250 pliante, 50 reviste si am stat de vorba cu oamenii din sala, acestia aratandu-se interesati sa se inscrie in registrul donatorilor de organe, unii dintre ei chiar ne-au sugerat idei prin care am putea determina mai multe persoane sa se implice in activitatile noste, astfel incat sa cresca numarul inscrisilor in RND. Activitatea a fost de un mare succes, atat pentru noi ca asociatie, cat si ca gest umanitar.

Intotdeauna noi, ATR, am considerat aceste activiatati ca fiind un “3D” DUMNEZEU, DOCTOR, DONATOR … si cand spunem “donator” … putem spune donatori in moarte cerebrala, donatori vii (inruditi), donatori de sange, fara de care medicii nu ar putea salva vietile noastre. De aceea, donarea de sange si cea de organe sunt in stransa legatura implicand “oameni pentru oameni”.

Nu au lipsit la acest eveniiment nici sustinatorii. O foarte buna prietena a asociatiei in semn de solidaritate fata de activitatile noaste, a venit sa doneze sange imbracata in tricou cu sloganul nostru “Spune DA! Sustine donarea de organe.” Un nou coleg din Poiana Campina impreuna cu mama lui s-a alaturat echipei de campanie si au cerut informatii legate de activitatile ATR si despre  membrii acesteia.

Solicitarea informatiilor de catre donatorii de sange nu au contenit pe pot parcursul evenimentului. Cea mai frecventa intrebare fiind: “Cum procedez sa ma inscriu in RND?”/”Cui ma adresez?”/”De ce nu se simplifica acesta procedura, eventual sa se poata face inscrierea pe internet?”

O zi foarte frumoasa, chiar perfecta, un adevarat SUCCES!!!

Donatorii, in numar foarte mare, medicii si asistentii de la centrul de hematologie “adevarate motoare vii”, baietii de la Roata de Foc plin de energie, adevarati campioni in organizare, iar noi, un grup de voluntari care am facut tot posibilul pentru a-i sprijinii pe acesti inimosi motociclisti care au pus, pun si vor pune mereu “OMENIA” pe primul loc, dovedind inca o data ca “AU VIATA IN SANGE”!

MULTUMIM TUTUROR CELOR CARE S-AU IMPLICAT IN ACEASTA ACTIVITATE.