Banner Description

24 matie 2016 – S-au creat premisele reluarii transplantului pulmonar la Viena, pentru pacientii din Romania

Urmare a activitatii intense de Advocacy, desfasurata de conducerea ATR in ultimele 3 saptamani pentru deblocarea accesului pacientilor cu nevoie de transplant pulmonar la acest tratament, azi, la sediul MS a avut loc o intalnire intre factorii de decizie ai Ministerului Sanatatii, Agentia Nationala de Transplant si Eurotransplant, intalnire deosebit de importanta in economia situatiei accesului la transplant pulmonar a pacientilor romani.

 

Intr-o prima etapa (cea mai importanta) s-a convenit, prin semnarea unui nou ACORD (cel pentru 2015 expirase) intre partea romana si Eurotransplant, acord care asigura accesul pacientilor romani la transplant pulmonar, in Clinica AKH-Viena.

Urmeaza etapa a doua, si anume intalnirea dintre conducerea MS si prof. dr. Walter Klepetko – seful clinicii de transplant pulmonar de la Viena – care, potrivit asigurarilor primite de la Ministrul Secretar de Stat dr. Victor Strimbu, va avea loc cat mai repede posibil.

Ne bucura faptul ca prin implicarea si perseverenta noastra, dar si prin atitudinea responsabila manifestata de conducerea MS, s-a putut asigura dreptul la viata al colegilor nostri, pacienti cu nevoie de tranplant pulmonar.

ATR ramane in contact permanent cu conducerea MS pana la rezolvarea situatiei accesului la transplant pulmonar a pacientilor romani.