Banner Description

23 Aprilie 2016 – Campania “Spune DA! Sustine donarea de organe.” la “Scoala altfel”

Copiii sunt viitorul, iar noi, adultii, avem obligatia educatiei lor si trebuie sa avem in vedere receptivitatea lor care este un factor important in procesul de educatie si in formarea acestora. Curricula scolara, prin programul “Scoala altfel”, ne perminte sa mergem in scoli, sa discutam cu elevii si sa le ducem informatii complementare celor pe care ei le invata in clasa. Acesta este contextul in care ATR a desfasurat in cateva scoli activitati in cadrul campeniei “Spune DA! Sustine donarea de organe.” in saptamana 18 – 24 aprilie.

Campina: Scoala Altfel … “VREAU SA FIU SANATOS!” 

Material realizat de Eliza Coman

AsociatiaTransplantatilor din Romania in baza parteneriatelor pe care le are cu scolile gimnaziale campinene a continuat Campania de informare si constientizare a populatiei “Spune DA! Sustinedonarea de organe.”, sub coordonarea Elizei Coman, membru CD – ATR. Al treilea an consecutive alaturi de copii, al treilea proiect initiat pentru copii si al teilea an cand suntem surprinsi de acesti micuti care ne-au asteptat cu sufletul la gura.

Tema de saptama aceasta a fost: “Vreau sa fiu sanatos”, iar organele corpului uman au avut un rol semnificativ, rol pe care copiii l-au exprimat prindesene. Aspectul esential al acestei editii a fost axat pe latura preventiva cu tema “Vreau sa fiu sanatos”. Prin aceasta tematica am incercat sa invatam copiii cum sa previna si sa se apere de boli pentru a nu se ajunge in situatia de a fi nevoie de interventie medicala, iclusiv transplant.

INIMA – Mie imi place sportul

FICATUL- Ador mancarea sanatoasa

PLAMANII- Ado raerul curat

RINICHII – Mie imi place apa

CREIERUL – Eu sunt cel mai destept

Si de data aceasta, ca de fiecare data, copiii au desenat cu inima plina de bucurie. Sinceri, entuziasmati, fericiti, nerabdatori si bineinteles atenti la maxim.

Este deja traditie prezenta ATR-ului in scoli alaturi de copii. Suntem mandrii ca putem participa la educarea si formarea viitorilor oameni si ne bucuram sa vedem ca exista profesori care sunt deschisi si care vor sa invete copiii cum sa fie sanatosi, profesori carora le pasa de dezvoltarea emotionala a copiilor, profesori care iubesc ceea ce fac si o fac cu daruire. Nu putem spune altceva decat: RESPECT!

Proiectul s-a desfasurat in 2 localitati prahovene: ComunaTelega la Scoala Centrala, clasa a VII-a B si in Municipiul Campina la Scoala generala nr. 8 “Alexandru Ioan Cuza”, clasele a V-a, a VI-a A, a VI-a B si a VII-a B, in total 45 copii. Niciodata, noi, oamenii mari (adultii) nu o sa gandim ca acesti copii. Ei au cu totul alta imaginative si de cele mai multe ori ne depasesc asteptarile. Si da! Au iesit super desene, ne-am simtit bine, ne-am distrat, am schimbat idei, am avut chiar si ceva dulce … (ca sa ne stimuleze creierul) intr-un cuvant… FRUMOS!

Multumim din suflet tuturor copiilor care au participat la aceasta actiune si vreau sa multumesc copiilor din Telega care au facut posibilul si imposobilul sa fim din nou alaturi de ei. Multumim domnului diriginte Robert Vasile si doamnei director Iabela Ciocanescu care ne-a primit si de data aceasta in scoala dumneaei. MultumimDoamnei director Felicia Turosu de la Scoala general nr. 8, Campina pentru promtitudine si doamnelor profesoar Matilda Topala (prof. biologie), Manuela Vintilescu (consilier educativ) care au fost alaturi de noi in aceasta activitate. Multumim pentru vorbele frumoase, pentru incurajari si pentru modul in care va faceti meseria. Mult success pe viitor, iar pentru noi, pentru membrii ATR, este intotdeauna un privilegiu sa fim alaturi de dumneavoastra.

Va multumim!