Banner Description

22.01.2013 – Precizari pentru reteta electronica:

“Precizari pentru reteta electronica:

De la inceputul anului suntem mereu solicitati de pacienti, medici, farmacisti pentru clarificarea unor situatii legate de reteta electronica.
In legatura cu aceasta exista 2 situatii distincte:
1. Reteta electronica pentru medicatia imunosupresoare. In acest tip de reteta medicul care o intocmeste trebuie sa bifeze numai rubrica PNS (Program National de Sanatate), nu pensiopnar, salariat, copil, elev etc. – caz in care reteta nu este acceptata de softul CNAS si nu puteti lua medicamentele. Este obligatoriu sa se treaca pe reteta codul de program (P9.7 – este acelasi pentru toti pacientii in stare post transplant) si codul de diagnostic (diferit pe patologii). Reteta trebuie insotita de referatul primit din centrul de transplant (referatul este intocmit de medicul din centrul de transplant si este aprobat de Agentia Nationala de Transplant).

Atentie ca pe referatul primit sa fie vizibile codul de parafa al medicuuli care a emis referatul si nr. de inregistrare de la Agentie.

2. Reteta electronica pentru alet medicamente, care nu sunt pe programe, necesita sa aiba bifata rubrica handicap, pentru a putea beneficia de compensare pana la 100%. Va precizam ca o copie a certificatului de handicap trebuie sa existe la dosarul de la medicul de familie, actualizat dupa fiecare revizuire.

In situatia in care medicul care ar trebui sa va scrie reteta pentru medicamentele imunosupresoare refuza sa faca acest lucru sau va comunica necesitatea de coplata etc., de asemenea daca farmaciile refuza din diverse motive sa va elibereze aceste medicamente, pentru a putea rezolva aceste situatii, este nevoie sa ni le semnalati in scris si sa precizati: numele medicului, motivul refuzului, localitatea, numele dvs., iar in cazul farmaciilor: numele farmaciei, motivul refuzului, numele medicului care a eliberat reteta si codul de parafa al acestuia (se gaseste pe reteta). Numai avand aceste elemente, transmise in scris (pe posta sau pe e-mail) putem sa rezolvam problemele cu care va confruntati.