Banner Description

21 august 2014 – Invitatie pentru presa:

Cunoaste-te pe tine insuti, cunoaste-ti boala ta si gestioneaza situatia pentru binele si echilibrul tau!

Asa am putea sintetiza ceea ce vor invata pacientii cronici cu insuficienta functionala de organ vital in perioada 25 – 30 august 2014, la “Scoala de vara a pacientilor cronici” initiata si organizata de Astranrom – Asociatia Transplantatilor din Romania (ATR) la Saturn – Mangalia.

Va asteptam luni, 25 august 2014, ora 16, in sala mare a Casei de Cultura (Șoseaua Constanței 7, Mangalia) la Conferinta de presa “Managementul integrat al pacientului cronic cu insuficienta functionala de organ vital”.

Veti avea ocazia de a va intalni cu pacienti participanti la Scoala (atat de pe listele de asteptare, cat si cu transplant) si cu lectori si medici specialisti care vor prezenta particularitatile fiecarei tematici planificate in cadrul Scolii.

Scoala de vara a pacientilor cronici se realizeaza in parteneriat cu Primaria Municipiului Mangalia si cu Sanatoriul Balnear Mangalia

“Pentru pacientul cronic cu insuficienta de organ vital faza terminala, esential este sa invete sa traiasca cu afectiunea pe care o are. Scopul este de al invata sa se integreze si mai ales sa-si gestioneze ” sub supraveghere si cu sprijinul medicilor specialisti, dar si a medicului de familie – starea de boala/sanatate asa incat sa fie stabil pe perioade cat mai lungi de timp. Prin activitatile Scolii de vara a pacientilor cronici, ne propunem sa-l invatam pe pacient drumul spre starea de echilibru.” A declarat dl. Gheorghe Tache, presedintele Asociatiei Transplantatilor din Romania.

In legatura cu acest eveniment, dl. Cristian Radu, primarul Municipiului Mangalia declara: “Primaria Mangalia sprijina actiunile ATR desfasurate in scop umanitar, aflandu-se in al treilea an consecutiv de parteneriat cu aceasta asociatie. Ne dorim ca pentru participantii la prima editie a “Scolii de vara a pacientilor cronici – Mangalia 2014″ sa fie un bun prilej de cunoastere a potentialului balneoclimateric pe care il poseda sudul litoralului cu precadere zona Mangalia.”