Banner Description

21.05.2013 – CNAS, MS, Dosar Electronic, Malpraxis

1. Azi a continuat la sediul CNAS dezbaterea pe Dosarul Electronic, unde s-au făcut unele mici completări. Aşa cum v-am semnalat şi în e-mail-ul anterior, vă semnalez şi acum că este foarte important ca noi, organizaţiile de pacienţi, fiecare pe patologia lui, să ne spunem punctul de vedere faţă de stuctura şi datele pe care trebuie să le cuprindă Dosarul.

Punctul de vedere trebuie să fie al membrilor asociaţiei şi nu al nostru personal, cei care deţinem funcţii de conducere.

Dosarul tebuie să poată fi utilizat până pe 22.01.2014, iar cardul de sănătate până la sfârţitul lui 2013.

Aceste dpuă documente împreună cu reţeta electronică formează Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate. Proiectul în cadrul căruia se realizează şi se implementează aceste documente este finanţat din fonduri europene, iar termenul limită trebuie respectat indiferent că ne place sau nu.

Ar fi grav dacă noi nu formulăm o opinie şi îi lăsăm pe alţii să decidă. Am constatat acest lucru în cadrul dezbaterilor. Dacă vrem să dovedim că suntem o coaliţie serioasă, responsabilă şi profesionistă în relaţia cu instituţiile medicale, aşa cum ştim să cerem trebuie să ştim să şi dăm când suntem solicitaţi.

2. Până la sfârşitul acestei luni trebuie să avem întâlnirea cu ministrul sănătăţii, aşa cum s-a stabilit la semnarea protocolului. Propuneţi o dată şi vă rog să veniţi pregătiţi cu argumente pentru problemele pe care le prezentaţi. Eu mă întâlnesc cu dumnealui în a doua parte a acestei săptămâni pe probleme urgente de protecţie socială ale ATR. Dacă aveţi astfel de probleme semnalaţile urgent (până mâine seară), în scris şi cu argumentare, pentru a le putea prezenta şi susţine.

3. Nu uitaţi să transmiteţi până mâine seara observaţiile la draftul Legii Malpraxisului, iar până vineri 24 mai 2013 pentru Dosarul Electronic, deoarece luni 27 mai are loc ultima dezbatere pe acest document.

4. Azi Vasile Barbu, după un mic tărăboi cu conducerea CNAS a fost acceptat în cadrul dezbaterilor pentru realizarea Dosarului. A afirmat că va prezenta propunei de îmbunătăţire a Dosarului la următoarea întâlnire. Ar fi o mare greşală din partea noastră, ca datorită pasivităţii să nu mai fim cooptaţi la masa discuţiilor. Eu am făcut tot posbilul, la toate întâlnirile, să fiu activ prin propuneri susţinute cu date concrete, în interesul COPAC. Am însă nevoie şi de părerile voastre.