21.03.2013 – Noul contract-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2013–2014

21 martie 2013, Sala de Şedinţe a Comisiei pentru sănătate şi familie,
Camera Deputaţilor, Palatul Parlamentului, Bucureşti

Ministerul Sănătăţii a lansat în dezbatere publică contractul-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate. În aceste condiţii o consultare amplă, în care să fie atraşi cât mai mulţi reprezentanţi ai asociaţiilor de pacienţi, patronatelor, universităţilor, reprezentanţi ai industriei, este mai mult decât necesară.

Intact Media Group vă invită la dezbaterea “Noul contract-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2013–2014”. Masa rotundă va avea loc joi, 21 martie 2013, ora 10:00, la Palatul Parlamentului, în sala de şedinţe a Comisiei pentru sănătate şi familie din cadrul Camerei Deputaţilor (intrarea S1 – Steaguri).

Vom aşeza la masa dezbaterilor principalii jucători ai domeniului: autorităţi (Ministerul Sănătăţii, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, Comisiile de sănătate din Parlamentul Românei), manageri de spitale publice şi private, medici de familie, medici de ambulator, asociaţii de pacienţi. Au confirmat deja prezenţa la eveniment domnul Eugen Nicolăescu, Ministrul Sănătăţii, doamna Rodica Nassar, Preşedintele Comisiei pentru sănătate şi familie, Camera Deputaţilor, domnul Ion Luchian, Preşedintele Comisiei pentru sănătate publică, Senatul României.

Iată care sunt temele în dezbatere:

  • Principalele modificări în funcţionarea sistemului sanitar;
  • Introducerea valorii minim garantate în locul punctului pentru plata per capita în tratarea
  • pacientului;
  • Stabilirea numărului minim de persoane pe lista medicului de familie;
  • Principalele modificări în asistenţa medicală ambulatorie;
  • Introducerea normelor de decontare;
  • Noile obligaţii ale spitalelor, dar şi ale caselor de asigurări de sănătate;
  • Introducerea obligativităţii liniei de gardă şi plafonarea procentuală a numărului de paturi contractate;
  • Stabilirea condiţiilor de plată obligatorii în cazul transferului pacientului de la privat către unităţile de stat.

Vă mulţumim anticipat şi vă asigurăm că este o dezbatere vitală pentru viitorul sistemului sanitar.