Banner Description

20 octombrie 2015 – MARS PENTRU DONAREA DE ORGANE! MEMBRII ATR SI MOTOCICLISTII, ACTIUNE DE AMPLOARE IN ORASUL CAMPINA!

Caravana campaniei “Spune DA! Sustine donarea de organe” a poposit la sfarsitul weekend-ului trecut in Campina. Incarcati cu energie, cei 16 voluntari ai Asociatiei Transplantatilor din Romania au transmis mesajul ce salveaza vieti intr-un mod inedit. Acestora li s-au alaturat pentru o zi si motociclistii de la Asociatia “Clubul Sportiv Roata de Foc”. Pe 2 roti, in linie dreapta purtand mesajul campaniei ATR, cu steagurile fluturand, motociclistii au dat dovada de solidaritate fata de cauza noastra. Zeci de trecatori i-au urmarit si s-au oprit pentru a afla mai multe informatii. In acel moment, voluntarii le-au oferit explicatii si le -au inmanat cate un pliant. Actiunea a avut loc chiar in centrul orasului.

O INIMA DE LUMINA PENTRU DONATORII INGERI! Langa pasajul pietonal de la ceas, sambata seara, voluntarii ATR au conturat o inima din lumanari in memoria ingerilor donatori. Totodata, acestia au tinut si un moment de reculegere.

Din programul ziei nu a lipsit nici conferinta de presa. Presedintele ATR, Gheorghe Tache a tinut sa puncteze caracterul legal si benefic al donarii de organe, dar si rolul beneficiarilor de transplant in sustinerea acestui proiect. Acesta a fost sustinut si de psihoterapeutul Renata Iosifescu. “De ce un psihiatru aici,?” asa si-a inceput discursul doamna doctor. Curiozitatile au fost imediat clarificate, prin intermediul a doua povesti de viata absolut uimitoare. Povestea unei tinere ce a preferat timp de 9 ani sa nu iasa singura din casa a fost insa cea mai emotionanta. Prin rabdare si prin puterea de convingere, fata a a acceptat ulterior sa se bucure de viata, iar transplantul a facut minuni in viata ei. “Acest transplant nu a salvat numai o viata, ci si viata unui copil”, a spus aceasta. Imediat, farmacista Laura Budulacu a tinut sa precizeze faptul ca ii sustine in tot acest demers.

Cei prezenti in sala s-au bucurat si de o expozitie de desene cu tema “Organe desenate altfel”. Desele au fost realizate de elevii claselor V-VII-a in cadrul activitatilor “Scoala altfel”. Cadrele didactice au avut un rol educativ in informarea tinerilor cu privire la donarea de organe.

Campania “Spune DA! Sustine donarea de organe” se realizeaza si in acest an sub auspiciile Ministerului Sanatatii. Dupa Campina, echipa de campanie isi va continua activitatile la Pitesti, Ramnicu Valcea etc.