Banner Description

16 – 18 octombrie 2015 Vaanta, Finlanda

Vaanta, Fiinlanda – Adunare Generala a European Transplant and Dialysis Sport Federation.

Ca membru fondator al European Transplant and Dialysis Sport Federatin (ETDSF), ATR participa incepand din 2000 la sedintele AG ale ETDSF, face propuneri si se implica in luarea deciziilor.

Specificul acestor intalniri este dat de calendarul evenimentelor organizate de ETDSF. Federatia sustine organizerea de Campionate sportive din 2 in 2 ani, in anii pari, in una din tarile membre. In aceste conditii, sedintele AG au loc in timpul si la locul evenimentelor in anul in care se desfasoara campionate, iar intre Campionate, sedintele sunt gazduite de tara organizatoare a Campionatelor, in locul unde se vor desfasura acestea. Logica este ca membrii AG se constituie si in Comisie de evaluare a stadiului organizarii Campionatului din anul urmator.

In 2016, editia a IX – a European Transplant and Dialysis Sport Campionships  va fi gazduita de Fiinlanda, la Vaanta. Astfel, AG a ETDSF 2015 a fost gazduita de orasul fiinlandez Vaanta si a avut pe agenda: pe langa rapoarte privind activitatea federatiei, discutii privind modificari aduse Regulilor de desfasurare a Campionatului etc. si evaluarea spatiilor/conditiilor de desfasurare a intrecerilor sportive, cazare etc.

La lucrari au fost prezenti reprezentanti a 19 tari europene, membre ale ETDSF. ATR a fost reprezentata de d-na Amali Teodorescu, vicepresedinte.

In urma evaluarii stadiului pregatirilor s-a constatat ca acesta este corespunzator etapei si se preconizeaza asigurarea conditiilor optime de cazare, desfasurare a intrecerilor si securitate pentru participantii la evenimentul din iulie 2016. S-a constatat, de asemenea, ca inca nu a fost stabilit nivelul taxei de participare de catre Comitetul Local de Organizare, acesta urmand sa fie anuntat dupa 01 ianuarie 2016.
 
Noutatea editiei din 2016, consta in desfasurarea in paralel – in acelasi timp si in acelasi spatiu – a intrecerilor European Transplant and Dialysis Sport Championships cu cele ale European Hart and Lung Transplant Championships. De mai multi ani ETDSF incearca o apropiere de European Heart and Lung Transplant Federation (EHLTF), considerand ca pacientii cu transplant si cu nevoie de transplant din Europa ar trebui sa militeze impreuna pentru cauza comuna: sensibilizarea populatiei asupra transplantului si donarii de organe.
In urma negocierilor, cele doua federatii au agreat ca evenimente din vara lui 2016 sa se desfasoare sub numele de European Transplant Sport Championships.
Cele 2 evenimente vor avea in comun ceremonia de deschidere si, posibil, inscrierea si plata taxei de participare ca o singura echipa pentru fiecare tara.  (Acest punct nu s-a batut in cuie.)
Perioada de desfasurare :
  • 10 – 17 iulie 2016 pentru European Transplant and Dialysis Sport Championships
  • 11 – 16 iulie 2016 pentru European Heart and Lung Transplant Championships
Organizatorii estimeaza prezenta a 800 – 1000 de participanti pentru care vor lucra 300 de voluntari, din care 100 cadre medicale.
Reprezentantul ATR a avut, in plenul AG o prezentare foarte apreciata a activitatii organizatiei noastre, precum si o propunere din partea acesteia, privind cresterea vizibilitatii ETDSF la nivelul fiecarei tari membre, dar si al UE. Rezultatul acestei propuneri este constituirea unei echipe de elaborarea a strategiei de imagine a ETDSF sub coordonarea d-nei Amali Teodorescu.  Termenul limita de prezentare a strategiei este luna martie 2016.