Banner Description

15 iulie 2015 – Ziua Donatorului de Organe sarbatorita la IC Fundeni

Asociatia Transplantatior din Romania (ATR) organizeaza joi, 16 iulie 2015, ora 11, la biserica din incinta IC Fundeni un eveniment care marcheaza Ziua Donatorului de Organe, zi dedicata memoriei celor care au daruit viata prin moartea lor.

Au confirmat participarea: dl. prof. dr. Dorel Sandesc – Ministru Secretar de Stat in Ministerul Sanatatii, dl. dr. Vasile Ciurchea – Presedinte al CNAS, d-na dr. Carmen Orban – Manager general al IC Fundeni, medici specialisti din domeniul transplantului, cadre medii de pe sectiile de transplant, donatori si pacienti.

In memoria Donatorilor – Ingeri, dar si ca multumire pentru Donatorii de langa noi, Asociatia Transplantatilor din Romania impreuna cu Agentia Nationala de Transplant si in parteneriat cu IC Fundeni, a ridicat in 2014, alaturi de biserica cu hramul “Sfintii Doctori fara de arginti Damian si Cosma” o Troita. Este locul simbolic, unde cei care au primit o noua sansa la viata vin sa se roage pentru sufletul “Ingerului” lor.

Pe listele de asteptare pentru un transplant sunt in present peste 3500 de persoane, oameni care spera si asteapta sa sune telefonul, gata oricand sa porneasca intr-o noua viata, una in care sa traiasca pentru 2.