Banner Description

13 noiembrie 2015 – Invitatie pentru presa – Conferinta de presa cu tema “Actul donarii, transplantul si starea post transplant”, la Pitesti

Asociatia Transplantatilor din Romania (ATR) in colaborarea cu Consiliul Judetean Arges, va invita sa participati la conferinta de presa cu tema “Actul donarii, transplantul si starea post transplant”, care se va desfasura marti 17 noiembrie 2015, ora 10:00, in Sala de Conferinte a Consiliului Judetean Arges, Piata Vasile Milea nr. 1, Pitesti.

Conferinta de presa este evenimentul de debut al etapei – Pitesti a Campaniei “Spune DA! Sustine donarea de organe.”, campanie desfasurata sub auspiciile Ministerului Sanatatii, in conformitate cu protocolul de colaborare incheiat intre Ministerul Sanatatii si ATR si semnat in 11 iulie 2013 (nr. de inregistrare la MS – cabinet ministru EN 7057/11.07.2013).

Vor fi prezenti pacienti cu diferite tipuri de transplant si pacienti in program de dializa, fiecare cu povestea lui si toti cu o imensa de bucurie de viata. O veți intalni pe Georgeta care se lupta pentru fiecare clipa de viata de la 12. Nu a avut copilarie si nici adolescenta, dar a continuat sa lupte, si-a intemeiat o familie, iar acum, la 36 de ani inca lupta si spera. Ii veti cunoaste pe membrii echipei de campanie si cu siguranta veti fi impresionati de acesti oameni care duc cu ei mesaj de viata si de suport pentru cei de pe listele de asteptare.

Sunt invitati sa participe reprezentanti ai institutiilor implicate in asigurarea calitatii vietii pacientilor cu transplant – Casa Judeteana de Sanatate, Directia de Sanatate Publica, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului – reprezentanti ai filialei Arges a Societatii Nationale de Crucea Rosie, ai Camerei Notarilor publici, medici specialisti si de familie, donatori etc.

Veti avea deasemenea ocazia sa afalati ce s-a intamplat in etapa de la Campina si ce se va intampla in continuare la Pitesti.

Va fi interesant sa vedeti o expozitie de desene cu tema “Organe desenate altfel”, desene realizate de elevi in cadrul activitatilor “Scoala altfel” de elevii din Campina si Telega.