Banner Description

13 iunie 2016 – Conferinta “Management Medical Modern in Clinici si Spitale private”

In perioada 20-23 iunie 2016 a avut loc conferinta Nationala “Management Medical Modern in Clinici si Spitale private” este un eveniment ajuns la a III-a editie, organizat de “Oameni si Companii”, cu sustinerea Aliantei pentru Sanatate din Romania si a Patronatului PALMED.

ATR, membru al Aliantei pentru Sanatate, a fost reprezentata la eveniment de dl. Gh. Tache, presedinte.

Pornind de la nevoia de solutii pentru facilitarea accesului tuturor pacientilor si in sistemul privat de servicii medicale, dar si cea de implementare a acestora de catre decidenti, organizatorii au reunit toti actorii implicati in acest proces: asociatii de pacienti, furnizorii privati de servicii medicale, MS, CNAS, ANMCS, Administratia Prezidentiala, parlamentari si euro parlamentari.

S-a pornit de la ideea ca sistemul privat si cel public de furnizare de servicii medicale nu trebuie sa fie concurente, ci complementare. Teme ca “Sistemul de sanatate intre stat si privat – concurenta sau complementaritate. Business in domeniul serviciilor medicale private – probleme si solutii.” au starnit interes si discutii constructive. Toti vorbitorii exprimand puncte de vedere favorabile nevoii dezvoltarii colaborarii intre cele 2 sisteme medicale, in beneficiul pacientilor. Pe perioada dezbaterilor au fost clarificate unele disfunctionalitatii si creionate premizele asigurarii unor servicii medicale de calitate cu accent pe respectarea drepturilor pacientilor.

In interventiile sale, dl Gh. Tache s-a referit la:

– necesitatea dezvoltarii si diversificarii serviciilor medicale private la nivel national, “care sa cuprinda intreaga problematica a vietii pacientilor cronici”, asa incat pacientul sa aiba posibilitatea de a obtine inca o parere medicala;

– nevoia de solutii pentru cresterea gradului de accesibilitate a pacientilor la astfel de servicii;

– importanta implicarii asociatiilor de pacientii in elaborarea si implementarea politicilor de sanatate.