Banner Description

Suntem in al patrulea an in care Asociatia Transplantatior din Romania aduce, in luna iulie omagiu Donatorului de Organe. Este luna in care comemoram Donatorii de organe care prin moarte au transferat viata si multumim celor care, in momentul de durere maxima, au spus DA! pentru donarea de organe.

Va invitam ca luni 17 iulie 2017, ora 11, la IC Fundeni, biserica cu hramul “Sf. doctori fara de arginti Cosma si Damian” sa va alaturati pacientilor beneficiari de transplant, familiilor donatorilor, donatorilor si personalului medical la ceremonia de multumire si comemorare a Donatorilor.

Dr. Carmen Pantis, coordonator de transplant la SJU Oradea, explica despre moartea cerebrala: “Absenta completa si ireversibila a functiei Sistemului Nervos Central constituie frontiera autentica intre viata si moartea unei fiinte umane.”

Viata oricarui pacient care a beneficiat de un transplant se imparte in “inainte” si “dupa” transplant, iar pacientul MULTUMESTE in fiecare clipa a “vietii de dupa transplant” Donatorului.

In 2016 au beneficiat de transplant de diferite organe 348 pacienti, de la 124 de donatori in moarte cerebrala. La acestia se adauga 57 de beneficiari de transplant (rinichi si ficat), de la donatori vii. (sursa: www.transplant.ro)

“M-a cautat un OM, care a acceptat donarea de la o fiinta draga plecata la ingeri. M-a felicitat pentru manifestarile publice pe care membrii ATR le fac in memoria Donatorilor de organe. M-a intrebat de ce nu ii chemam si pe ei, cei care au acceptat donarea, ca sa spuna de ce au facut acest gest. M-am gandit mult, m-am consultat cu colegii mei, iar in acest an, la ceremonia de la Fundeni, va fi prezent acest OM. M-a impresionat ca dupa ce a facut gestul nobil de a spune DA!, ceea ce isi doreste este doar sa ne spuna ca oricine s-ar aflat in situatia prin care a trecut el, sa nu ezite sa-si dea acordul.”, a declarat dl. Gh. Tache, presedintele ATR.