Banner Description

11 noiembrie 2016 Calarasi – Campania “Spune DA! Sustine donarea de organe.”

In spiritul traditiei de 10 ani, Asociatia Transplantatilor din Romania continua campania “Spune DA! Sustine donarea de organe.” si in 11.11.2016 echipa de campanie (redusa numeric de acesta data, din motive … tehnico – financiare) s-a aflat in Municipiul Calarasi. Campania se desfasoara si in acest an sub auspiciile Ministerului Sanatatii, iar la Calarasi a avut ca parteneri Primaria Municipiului Calarasi si filiala locala a Societatii Romane de Crucea Rosie.

CD al ATR a decis ca echipa sa mearga la Calarasi la insistentele membrilor ATR din localitate a caror dorinta a fost sustinuta cu convingere de catre dl. Pavel Gheorghe.

Acum, dupa consumarea evenimentelor, trebuie sa recunoastem ca a fost o decizie insiprata: am gasit reprezentanti ai institutiilor publice si de sanatate preocupati de a implementa solutii pentru cresterea calitatii actului medical, presa activa si prezenta – desi era prima zi de campanie electorala – populatie receptiva la mesajul transmis, preoti si enoriasi deschisi la a intelege ce inseamna transplantul si donarea in scop terapeutic.

La prima ora a zilei, membrii echipei de campanie au fost la Policlinica SJU unde s-au intalnit cu pacientii si cadrele medicale, au impartit materiale informative si au discutat despre transplant, donare, afectiuni generatoare de insuficienta functionala de organ vital, dar si despre viata post transplant.

Conferinta “Actul donarii, transplantul si starea post transplant” a fost gazduita in Sala de Consiliu a Primariei Municipiului Calaeasi. La lucrarile conferintei au participat membrii echipei de campanie, membrii ATR din Calarasi si reprezentanti ai institutiilor administrative si medicale locale. Cu totii au apreciat initiativa ATR de a provoca discutii si a disemina informatii despre donare si transplant cat mai aproape de cetatean.

* Primaria Municipiului Calarasi a fost reprezentata de dl. Daniel Stefan Dragulin, Primar;

* Consiliul Judetean Calarasi, reprezentant de d-na Neli Negulescu, consilier juridic la Resurse umene;

* Institutia Prefectului a fost reprezentata de d-na Ana Dumbrava;

* DSP Calarasi reprezentata de d-na dr. Camelia Truica;

* Protopopiatul Calarasi, reprezentat de d-na Elena Zainea, asistent social;

* SJU Calarasi, reprezentat de dl. dr. Cristian Giurca;

* Centrul local de dializa reprezentat de: dl. dr. Gheorghe Botan (Sef centru), dl. Virgil Ene (asistent sef), d-na Corina Ene (nutritionist)

* Filiala Calarasi a Societatii Romane de Crucea Rosie, reprezentata de d-na Aura Giurca, direcor.

Orele dupa amiezii au fost dedicate intalnirii in strada cu cetatenii Municipiului Calarasi. Echipa de campanie a ATR a fost sprijinita in actiunea stradala de colegii de ATR din Calarasi si de voluntarii de la Crucea Rosie. Receptivitatea cetatenilor a fost peste asteptari, refuzurile de a primi materiale si a discutata au fost foarte putine. In plus, nu au fost putine remarcile care spuneau ca este bine si util ceea ce face ATR prin aceasta campanie.

Ziua s-a incheiat intr-un mod foarte “de suflet”, cu o slujba de multumire si pomenire la Catedrala Sfanta Anastasia, unde preotii si enoriasii prezenti s-au rugat alaturi de membri ATR si i-au omagiat pe Donatorii – Ingeri cunoscuti si necunoscuti. Emotiile care s-au creat in randul celor prezenti in biserica au fost extrem de intense si multi ochi s-au umezit cand dl. Gh. Tache, presedintele ATR, a explicat ce inseamna transplantul, cine are nevoie de transplant, cine si in ce conditii poate sa devina donator.

Am incheiat activitatile construind o inima de lumina in fata catedralei, formata din 100 de candele care au ars ore in bune in noapte.

Multumim tuturor celor care au participat la evenimentele unei zile de neuitat si in mod special colegului nostru Gh. Pavel care s-a ocupat de organizarea la nivel local, a mobilizat colegii si autoritatile si a facut tot ce i-a stat in putinta pentru reusita activitatilor si sotiei acestuia, care s-a ocupat de “toate cele crestinesti” pentru ceremonia religioasa.

Multumim d-lui Daniel Stefan Dragulin, primarul Municipiului Calarasi, care ne-a primit cu caldura si ne-a facilitat buna desfasurare a activitatilor si de asemenea multumim d-lui Marius Dulce, consilier, care ne-a sprijinit in organizare.

Multumiri speciale d-nei Aura Guiurca – director, filiala Calarasi a Societatii Romane de Crucea Rosie – care s-a alaturat cu toata convngerea si energia.

Multumiri membrilor ATR din Calarasi care s-au alaturat echipei de campanie: Liliana Rodica Cuzeli, Marcela Marin, Gabriela Ilie, Daniel Brinza, Mircea Budileanu,  Silviu Stan.

Nu in ultimul rand, multumiri echipei de campanie: Gheorghe Tache, Amali Teodorescu, Maria Rusen Maria, Eliza Coman, Anca Leonescu, Ion Bajan, Sorin Feroiu, Sorin Floarea, George Radu, Lucian Lucian Plesoianu.

Multumiri speciale sponsorilor, fara de care nimic nu ar fi fort posibil: Astellas Pharma RomaniaRoche Romania, SC Metadib SRL – Horezu, Primaria Calarasi.