Banner Description

11 martie 2016 – 3 probleme in atentia ATR

Perioada 07 – 11 martie 2016 a fost extrem de incarcata in activitati neprogramate pentru ATR, datorita aparitiei unor probleme stringente cu care se confrunta segmentul de pacienti reprezentati. Ordinea de prezentare este una aleatorie, toate 3 problemele fiind de importanta vitala pentru pacienti.

S-a continuat dialogul ATR – CNAS pentru accelerarea procesului de modificare a actelor normative privind numarul de sedinte de hemodializa asigurate si decontate de CNAS, pentru pacientii aflati in program de hemodializa continua. Procesul de modificare a actelor normative este in derulare, evoluand in directia sustinuta de ATR: asigurarea si decontarea integral a sedintelor de hemodializa de care un pacient are nevoie intr-un an.

In acelasi timp, ATR a insistat cu repetate demersuri scrise si verbale la Ministerul Sanatatii pentru facilitarea urgenta a accesului la transplant pulmonar a pacientilor inscrisi pe lista de asteptare la spitalul AKH, precum si a celor pentru care au fost deja alocate fonduri. Rezultatul obtinut consta in intensificarea demersurilor (interne si internationale) si angrenarea in rezolvarea problemei a tuturor factorilor abilitati – Ministerul Sanatatii, Agentia Nationala de Transplant, Clinia de transplant pulmonar a AKH-Viena, Europtransplant.

Nu a fost neglijata monitorizarea accesului la medicatia imunosupresoare pentru pacientii in stare post trnasplant. Conducerea ATR este permanent in legatura directa cu Presedintele ANM, caruia ii sunt transmise imediat meajele primite de la membrii cand acestia nu gasesc medicatia imunosupresoare in farmacii. Inca se rezolva problemele punctual. Sunt insa in negociere modificari ale legislatiei care sa duca la o rezolvare generala a situatiei.