Banner Description

09 noiembrie 2015 – La Pitesti, elevii si studentii, fata in fata cu supravietuitorii! – Campanie pro -donare de organe in scop terapeutic.

In perioada 16-18 noiembrie, 16 voluntari inimosi din cadrul Asociatiei Transplantatilor din Romania (ATR) strabat sute de kilometri pentru a ajunge pentru prima data si in orasul Pitesti . Acestia sustin campania nationala de informare “Spune Da! Sustine donarea de organe!” ajunsa la cea de -a IX editie. In spatele campaniei sunt pacienti care au beneficiat de transplant, pacienti in program de dializa, dar si membrii sustinatori. Cu povestile lor de viata incredibile pornesc la drum optimisti pentru a transmite mesajul ce salveaza vieti si ofera astfel posibilitatea persoanelor sa se “nasca” a doua oara!

Dupa succesul Inregistrat luna trecuta in orasul Campina, voluntarii pornesc increzatori la drum…

Elevii si studentii, fata in fata cu supravietuitorii! “Un om informat valoreaza cat 2! Un om informat este protejat! Daca esti informat esti puternic”, pe aceaste lucruri se bazeaza voluntarii ATR. “Educatia ne pregateste pentru viata si educatia salveaza in acelasi timp vieti!, de aceea membrii ATR au ales anul acesta sa se adreseze elevului si studentului de azi, pentru a contribui cu informa?ie corecta la formarea omulului de maine. Elevii de la Colegiul National I.C. Bratianu, dar si studentii din cadrul Universitatii din Pitesti vor primi in mod direct, pentru a disemina, mesaje despre caracterul legal si benefic al donarii de organe, vor avea ocazia sa puna intrebari si sa afle raspunsuri de la oameni care traiesc datorita generozita?ii sublime a semenilor.”, ne-a declarat presedintele ATR, dl. Gh. Tache.

Totodata, programul este intregit cu discutii cu localnici, o vizita la Spitalul Judetean de Urgenta, dar si momente emotionante dedicate memoriei Donatorilor-Ingeri. Nimic nu este iIntamplator, mai ales ca la Spitalul Judetean, care are acreditare pentru declararea poten?ialilor donatori in moarte cerebrala, au fost facute recent proceduri de prelevare de organe.

Campania incepe cu o conferinta de presa, intitualata sugestiv “Actul donarii, transplantul si starea post transplant”. Aceasta se va desfasura in data de 17 noiembrie, cu incepere de la ora 10 in sala de conferinte a Consiliului Judetean Arges. Medici, oficialitati administrative, directori de institutii, reprezentanti ai clerului, pacienti vor participa la aceasta conferinta.

La fel ca si in ultimii 2 ani, si aceasta editie a Campaniei se desfasoara sub auspiciile Ministerului Sanatatii.

Dupa Pitesti, echipa de campanie se va indrepta spre Ramnicul Valcea pentru alte activitati si intalniri cu publicul valcean.