Banner Description

09 decembrie 2016 – Conferinta Nationala “Transplantul, pacientul pre si post transplant si viata cotidiana a acestuia”

Conferinta a fost anuntata prin comunicatul “Apel la RESPECT”:  “Si  tu, si el si eu, noi toti ne dorim viata, o viata demna! Si nu exista demnitate fara respect.

Asociatia Transplantatilor din Romania continua traditia conferitei “Transplantul, pacientul pre si post transplant si viata cotidiana a acestuia”, care in 2016 a ajuns la editia a VI-a.  In coditiile acuzelor si controverselor actuale din spatiul public, la conferinta … …” Conferinta a fost gazduita in Amfiteatrul de la Spitalul Clinic de Nefrologie “Dr. Carol Davila”, motiv pentru care aducem multumiri speciale conducerii acestuia.

In deschiderea conferintei, dl. Gh. Tache a dat citire mesajului primit de la dl. prof. Mihai Lucan, moment marcat de mesaje de sustinere si aplauze puternice din partea pacientilor prezenti.

La ora 11, s-a primit si s-a citit, de asemenea in plen, mesajul d-lui dr. Horatiu Suciu, care adresa felicitari celor prezenti si anunta despre transplantul de cord pe care tocmai urma sa-l realizeze.

Au participat peste 120 de membrii ATR, care au avut ca invitati pe dl. Vlad Voiculescu – Ministrul Sanatatii – d-na Monica Althamer – Ministru Secretar de Stat la Ministerul Sanatatii – d-na dr. Oana Costan – Directia programe a CNAS – d-na dr. Viorica Popoviciu – coordonator de transplant la Tg. Mures, reprezentand ANT – d-na Daniela Tontsch – Presedinte al Consiliului National al Dizabilitatii – dl. dr. Cristian Hotoboc – Presedinte Alianta pentru Sanatate din Romania – dl. dr. Marius Filip – din partea Autoritatii Nationale de Management al Calitatii in Sanatate – dl. Gheorghe Ionescu – presedinte SanoHep Romania.

Au lipsit motivat specialistii in transplant, 09 decembrie 2016 fiind ziua in care dupa cateva saptamani de pauza, s-a reluat activitatea de transplant in Romania. Donatorul a fost de la Tg. Mures, unde s-a efectuat transplant de cord, rinichii au mers la Cluj Napoca, iar ficatul la Bucuresti.

Concluzii: