Banner Description

07 aprilie 2016 – Asociatia Transplantatilor din Romania, a aderat la Suoth – East Europe Transplant Network

In 04 aprilie 2016, dl. Gheorghe Tache, presedintele ATR, a semnat, la Zlatibor – Serbia, aderarea Asociatiei Transplantatilor din Romania la Memorandumul de cooperare „Suoth – East Europe Transplant Network”.

“Suntem interesati si increzatori in dezvoltarea relatiilor multilaterale in Suoth – East Europe Transplant Network prin schimbul de informatii si bune practici realizate intre membrii. Avem convingerea ca intr-un astfel de cadru de cooperare vom reusi, impreuna, sa crestem accesul la transplansplant si sa imbunatatim calitatea vietii pacientilor reprezentati in toate statele organizatiilor membere. Prin aceasta aderare, ATR isi asuma un rol activ in realizarea obiectivelor Retelei, cu accent pe armonizarea si implementarea legislatiei privind donarea si transplantul (inclusiv protectia sociala) la nivel regional, in conformitate cu directivele UE.”, a declarat dl. Gheorghe Tache.

Suoth – East Europe Transplant Network este o retea de asociatii ale pacientilor cu transplant, nevoie de transplant si dializa care isi propune sa actioneze in comun si sa se sustina reciproc pentru cresterea numarului de donatori, dezvoltarea activitatii de transplant, imbunatatirea si armonizarea legislatiei privind donarea si transplantul, cresterea calitatii vietii pacientilor reprezentati. Membrii Retelei urmaresc sa realizeze aceste obiective prin comunicare, cooperare, schimb de bune practici si suport reciproc pentru dezvoltarea si consolidarea fiecarei organizatii membere.

Membrii in retea sunt organizatii din: Bosnia – Hertegovina, Croatia, Serbia, Slovenia si Muntenegru, iar lista este deschisa pentru aderare.

„Suoth – East Europe Transplant Network a fost construita pe ideea reprezentantilor din patru state: Slovenia, Croatia, Bosnia – Hertegovina si Serbia. Reteaua a fost creata oficial 30.05.2015. Vitez – BH. In Vitez au fost desemnati si membrii Echipei de actiune a Retelei: Milan Osterc – Slovenia, Tanya Watz – Croatia, Tomislav Žuljević – Bosnia si Hertegovina, Jelena Alavanja – Serbia.

Reteaua este deschisa pentru asociatiile din regiune care impartasesc obiectivele acesteia in ceea ce priveste schimbul de experienta, ajutorul reciproc la rezolvarea problemelor din tarile noastre, schimbul de idei si bune practici privind modul de actiune si rezolvare a problemelor in fiecare tara, manifestari comune pentru celebrarea Zilei Mondiale a Rinichiului si Zilei Europene a Donarii de Organe. In viitor, ne propunem realizarea in comun de flyers, brosuri, insigne, tricouri si alte materiale promotionale. Intentionam sa realizam in comun evenimente in unele dintre cele mai importante orase ale tarilor organizatiilor membre in Retea.”, spune dl. Tomislav Žuljević, presedinte al asociatiei similare ATR din Bosnia – Hertegovina, asociatie membru fondator al Retelei.

In perioada 01 – 06 iunie 2016, la Vitez in Bosnia – Hertegovina, delegatii ale organizatiilor membre in Retea se reunesc pentru a stabili grupurile de lucru si a elabora proiectele activitatilor viitoare.