Banner Description

01 – 03 mai 2015, Sofia – Bulgaria: Turneu de fotbal

Pe plan extern, politica Asociatiei Transplantatilor din Romania este aceea de a dezvolta cat mai mult relatiile cu organizatii similare. In acest cadru, am raspuns afirmativ la invitatia Uniunii Bulgare a Transplantatilor, de a participa cu o echipa de fotbal mixta – beneficiari de transplant, donatori, medici, fotbalisti profesionisti – la un turneu de fotbal, la Sofia. Oviectivul general al turneului a fost “promovarea donarii de organe in scop terapeutic si schimbarea atitudinii publice fata de donare”, in conditiile in care numarul de transplanturi care se efectueaza in Bulgaria este extrem de mic (20 in 2014: rinichi si ficat).

 

Delegatia ATR a avut urmatoarea componeta: Tache Gheorghe (team manager jucator) – transplant renal, Ciorcan Mircea – transplant renal, Floarea Sorin – transplant renal, Bajan Ion – transplant renal, Pompei David – transplant de cord, Ionita Valeriu – transplant hepatic, Popa Valentin – donator, Brasoveanu Vladislav – chirurg transplantolog, Pana Catalin – jucator profesionist de fotbal, Gunciu Roberto – jucator profesionist de fotbal, Cojoc Florin – jucator profesionist de fotbal, Grigoras Ioan – jucator profesionist de fotbal, Stirbets Ioan – jucator profesionist de fotbal, Tudorache Stefan – jucator profesionist de fotbal, Nica Andrei – medicul echipei.

 

Implicarea tuturor membrilor echipei a fost totala si rezultatele au fost pe masura. Pe langa faptul ca au castigat turneul, au adus acasa si trofeul “cel mai bun portar” – Ioan Grigoras – si “cel mai bun jucator – pacient” – David Pompei!

 

Echipa a fost sustinuta din tribune de dl deputat Niculae Mircovici. Multumim!

 

Hip! Hip! Uraaaaaaaaaaaaaa! pentru baietii nostri!

Comunicate de presa:

Echipa ATR a fost prezenta la acest turneu cu sprijinul: 
  • Astellas Romania – care a asigurat finantarea 
  • Federatia Romana de Fotbal – care a pus la dispozitie echipamentul
  • Simpa Trans – care a asigurat transportul